Bi' nevi durum raporu #01

 

Fotoğraf: Rob DeMartin  (Chicago, Ağustos 2023)   

Bruce Springsteen’e geçmiş olsun 

Patron’un fiziken ne kadar formda olduğu sürekli konuşuluyor. Ne zamandır? Sosyal medyalı hayatımız başladığından beri. Yani 10 senedir diyelim yuvarlak bir hesapla. Bir “Bruce Dede” yaşına gelmesine hiç pabuç bırakmadan o stadyum senin, şu Avrupa şehri benim (benim olsun mu?) dolaşıyor. Bu yaz da yoldaşları E Street Band ile ciddi manada tempo yaptığı bir turnedeydi 1949 doğumlu Springsteen. Lakin her güzel şeyin bir sonu, sonu değilse de bir ertelenmesi var. Patron ülserden dolayı turneyi yarıda kestiğini duyurdu. Gayet formda giderken midesine dikkat mi etmedi ne yaptıysa artık... Bir an evvel iyileşsindir tek dileğim(iz). Şimdi patron bundan bir şarkı da yazar. Tam küçük Amerikan kasabasına eyvallah çekip kaçacakken midesinden rahatsızlanan oğlan, sevdiği kızla uzaklara gidemez filan...




The Kills tekrar yörüngede

Alison Mosshart’ı tanımamıza vesile olduğu için her daim hayır duaları alan İngiliz – Amerikan ortak yapımı ikili The Kills, 7 senelik bir arayı kafi bulmuş olacak ki yeni bir albüm haberi verdi bizlere. 27 Ekim’de çıkacak “God Games”, Alison Mosshart ve Jamie Hince’ten mürekkep ikilinin 6 numaralı stüdyo albümü olacak. Aynı zamanda ilk albümleri “Keep on Your Mean Side” çıktığından bu yana 20 sene geçtiğini de işaret edecek. Zaman su gibi şekerim dedirtecek. Akıyor baksana şarıl şarıl (ya da şırıl şırıl).





Drake'in renkli düşleri 

22 Eylül'de Doja Cat ve Kylie Minogue ile aynı gün yeni albümünü çıkarıp Spotify dinlenme rakamlarını birbirine katacak, zırt pırt şöyle rekor kırdı böyle rekor kırdı diye haberlerle gündeme sırıtacak Drake, geçen gün böyle bir fotoğraf paylaşmış. Yatırım yaptığı yeni iş kolunu duyurmuyor, hayır. Sadece hayranlarından gelen sütyenlerin önünde poz vermiş. Hayranlarının sevgisi sahneye fırlatılan çamaşırlarla ölçülen rock yıldızları çağı kapanalı çok olmuş. Rock, elindeki son kaleyi de kaptırmış görünüyor da diyelim, tam olsun.

soldan ikinci Bernie Marsden

Öz Whitesnake'in has gitaristi Marsden'e vefa

Bernie Marsden bu diyarlara veda etti malumunuz. Whitesnake’in ticari başarıda destan yazdığı 1987 albümü öncesi çıkışı eline tutuşturulan üyelerinden biriydi hatırlarsanız Marsden. “Here I Go Again” gibi şarkıların besteci hanesinde adını gördüğümüz, tombiş yanaklı bir zatı gitar kahramanıydı kendisi. Sadece müzisyenliği değil, elektrikli gitar koleksiyonerliğine varan gitar aşkıyla da tanınıyordu. Marsden’li Whitesnake albümlerinin blues bazlı yapısı, Coverdale’in tek lider tek yılan diyerek tüm ipleri eline aldığı dönemlere göre sönük kaldı yıllar içinde. Sadece meraklısını ihya eden, meraksızının aklına bile gelmeyen albümler oldular. Marsden'in, bir diğer Coverdale-zede Micky Moody ile birlikte hayata geçirdiği Jorn Lande vokalli The Snakes projesinin şu kaydını da ancak meraklılar dinledi. Peki, siz de bir meraklı mısınız? 




Yeni bir plak, gitaristli, İstanbullu 

Hazır elektrikli gitar ve gitarist demiş, bu tehlikeye işaret etmişken, yepyeni bir plak haberini de vermeli. 'İstanbul gitaristleri' gibi iddialı bir ifade ile sunulan bir proje var. Henüz çıktı. Sabih Cangil ve Gür Akad hemen dikkat çeken memleketimiz gitar kahramanları. Devamı nasıl, nedir ne değildir bilmek isterseniz ben size Rainbow45'in yerini tarif edeyim. Ya da durun en iyisi link vereyim: https://www.rainbow45records.com/cesitli-sanatcilar-guitarists-of-istanbul-orient-occident-


Yorumlar

Popüler Yayınlar