Sudan Archives: Bi’ değişik R&B
2019'un son günleri farklı albümler bakımından zengin geçti, bunlardan biri de Sudan Archives adıyla müzik yapan Brittney Parks’a ait “Athena” oldu.
Sudan Archives (Sudan Arşivleri) gibi bir ismi görünce aklınıza ne geliyor. Kuzey Amerika’da doğup büyümüş, siyahi genç bir kadın şarkıcı gelmiyordur tahminimizce. Bizim gelmedi. Daha çok Assange’ın sızdırdığı birtakım belgeler, ya da Afrika’nın göbeğinden çıkma bir müzikal kolektif gibi tınlıyor Sudan Archives. Ama kesinlikle akla gelen ilk şey Cincinnati, Ohio’dan çıkma genç bir R&B yıldızı değil.
Brittney’in kendine çizdiği müzikal rotanın tek farklı öğesi seçtiği isim değil. Brittney keman çalıyor, bir tarafı gerçekten Sudan’ın yerel müziğine dokunan, diğer tarafı ABD sokak kültüründen beslenen, hip hop’u ve etnik temaları ‘harmanladığı’ bir müzik yapıyor. Siyahi bir tanrıça edasıyla karşımıza çıktığı bu ilk albümü “Athena”da, ancak şarkılara kulak verdiğinizde hissedeceğiniz bir hava yakalamış. Siyahi kadın şarkıcılardan iyi bildiğimiz pek çok şeyi, Frank Ocean gibi modern R&B yapan, günün müziği için önemli kabul edilen sanatçıların açtığı yoldan götürüyor. Bir de keman konusu devreye giriyor, ‘o da cabası’ kontenjanından. The New York Times hakkında uzun uzun yazıyor, çok şeye burun kıvıran Pitchfork bolca övüyor, Brittney Parks için kesinlikle güzel zamanlar. Siz de bir kulak kabartmak isteyeceksiniz Sudan Arşivleri’nden çıkan “Athena” belgelerine.
Yorumlar